Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 15 maart 2014

Lekker weekje en een leuk uitje

Vanmiddag heb ik een leuk uitje voor de boeg. Een vriend van mij, ook een sportfanaat, heeft kaartjes gewonnen voor de wereldbeker finale schaatsen in Heerenveen. En ik mag lekker mee! Dat word vast een leuke middag. Hij belde me gisteren of ik mee wilde en natuurlijk zei ik ja. Ik ben al veel vaker in thialf geweest, maar vind het nog altijd hartstikke leuk. Normaal gesproken zou ik vandaag het huis poetsen en wasjes draaien. De ramen moeten ook hoognodig. Maar dat schuiven we door naar volgende week. Vandaag weer lekker de hort op. Het kost me bijna niks. Ik neem pakjes drinken mee en heb net bolletjes en krentenbolletjes gesmeerd voor ons twee. Al zal ik trakteren na afloop op een broodje hamburger of patatje of iets in die richting..Heb er zo'n zin in! Over een uurtje komt hij me halen..
Verder heb ik een heerlijk weekje gehad. Al moest ik wel werken, ik heb heel veel zonuurtjes gepakt op mijn balkonnetje. Het was er zo lekker warm dat ik de bikini wel aan zou kunnen trekken om mooi bruin te worden...maar dat leek me ook wel weer gek, zo in maart!
De verwarming is hier de hele week niet aan geweest en ik heb maar 3,6 m3 verstookt deze week. Vorig jaar rond deze tijd was dat 5x zoveel. Dus dat is dan ook weer heel fijn voor de portemonnee. Door het mooie weer ben ik een uur vroeger wakker dan normaal en heb veel meer energie. Heerlijk! Ik hoop dat vandaag het zonnetje ook te voorschijn komt. Hier is het nog bewolkt en vrij somber. Al zal ik er zelf niet zo veel van meekrijgen in een schaatshal. Fijn weekend voor een ieder die dit leest.
Liefs, Minima.

2 opmerkingen:

  1. Een goede leuke dag gewenst. Goed bezig door zelf broodjes mee te nemen, en je niet te laten verleiden door de dure zaakjes ter plaatse.

    Groeten,

    www.vrekkenvoordetoekomst.wordpress.com

    BeantwoordenVerwijderen