Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 9 februari 2014

Ziek?

Ik heb al bijna een week niet geschreven. Ik had er de moed niet voor. De hele week al voel ik me miserabel. Moe en spierpijn. Vooral in m'n bovenarmen. En m'n benen. En hoofdpijn, achterin m'n hoofd. Apart eigenlijk. Ik kan ook niet eens op een normaal tempo fietsen, heb er niet de kracht voor. Een lichte griep onder de leden, denk ik. Die niet echt door wil gaan zetten. Ik sliep de afgelopen dagen het klokje rond. En vanmiddag, tijdens de olympische 3km schaatsen, wat ik normaal leuk vind, ben ik gewoon in slaap gevallen. Ik ben zo een uurtje onder zeil geweest waardoor ik de mooiste ritten gemist heb...vreemd. Het enigste wat ik wel heb volgehouden is naar m'n werk gaan. Er zijn al een paar zieken op het werk en ik had geen koorts, dus ik ben wel gegaan. Ik hoef vaak maar halve dagen. Mijn huishouden heb ik compleet laten versloffen. Er staat nog een afwas van 4 dagen. Ik heb er nog steeds de puf niet voor..op dit moment heb ik een energieniveau van 0 komma 0.
Ik ben eigenlijk nooit ziek (ff afkloppen) maar dit is een raar virusje lijkt het, of mijn weerstand wil het gewoon niet op gaan geven. Maar die verdraaide moeheid en spierpijn zijn echt vervelend. Om een blogje te schrijven afgelopen week ben ik al ook niet aan toe gekomen. Vanavond komt er een leuke man op bezoek (een gewone vriend) wat ik normaal heel gezellig vind. Maar het liefst kruip ik in m'n huispakkie op de bank.
Liefs, een halfzieke Mínima

6 opmerkingen:

 1. Dat noemen ze deftig je hebt het subklinisch. Je bent besmet, de ziekteverwekker nermt je ook wel te grazen,maar je weerstand is groot genoeg om niet helemaal ziek te worden. Toch maar wat je rust nemen en desnoods 1 dag ziek melden. Dan kom je er wel weer bovenop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hetzelfde als jij. Ik heb 8 dagen in een ziekenhuisomgeving doorgebracht als mantelzorger van een opgenomen patiënt. Op de deuren van het ziekenhuis waren A4 tjes aangeplakt met de vermaning bij verkoudheid of griep ziekenbezoek uit te stellen en vooral geen zelf klaargemaakte en/of niet voorverpakte etenswaar mee te brengen omdat dit ook een bron van besmetting kan zijn (je raakt het immers aan tijdens het inpakken). Vooral voor oncologiepatienten gevaarlijk, maar ook voor ouderen en te vroeg geborenen.
  Ik voelde me vrijdagnacht echt goed ziek, rillingen, hoge hartslag, hoofdpijn, hittevlagen, spierpijnen. Gisteravond was het al beter en nu voel ik me weer redelijk ok worden. Beterschap voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap gewenst. Ik hoop dat je vlug weer op de been bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het schijnt ook echt te heersen! Rust en ziek maar lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen