woensdag 19 februari 2014

Wasdroger?

Zal ik het doen? Of toch maar niet? Ik zit met een dilemma..
Mijn buurvrouw gaat binnenkort verhuizen, ze gaat samenwonen. Nu heeft ze een wasdroger in de aanbieding die ik voor weinig geld kan overnemen. Ze wil er 100 euro voor hebben. De droger werkt perfect, is anderhalf jaar oud en gebruikt in een eenpersoonshuishouden. Het merk is Beko (iemand ervaring met beko? voor mij niet zo'n bekend merk...)
Ik heb geen wasdroger en droog mijn was boven op een wasrek. Dit gaat prima. Natuurlijk mis ik de luxe wel eens van een droger. De zachtheid van de kleding en dan vooral de handdoeken... Daarnaast is het ongezond om kleding te laten drogen in huis vanwege vocht. Niet dat ik er last van heb, maar het schijnt zo te zijn.
Ik heb eigenlijk nooit over de aanschaf van een droger nagedacht. De aanschafprijs van een condensdroger is vrij hoog, minimaal 300 euro. En een droger is geen leuk grapje voor de energierekening, want in energieverbruik kost het maar liefst € 1,20 per keer! (of je moet zo'n nieuwe warmtepompdroger hebben, dat scheelt in de kosten, maar dit gaat om een condensdroger uit 2012)
Ik ben van mening dat het een luxe-product is wat niet noodzakelijk is, vooral niet als je geen gezin hebt. Maar nu twijfel ik heel erg, want het is niet veel geld en waarschijnlijk kan ik er jaren mee vooruit. En dan het vooruitzicht van zachte handdoeken..lijkt me heerlijk! Maar ja, aan de andere kant is het wel een grote uitgave waar ik geen rekening mee had gehouden en niet echt nodig is...
 Wat zou jij doen?

22 opmerkingen:

  1. ik deed t niet, ook al kan je er voordelig aankomen. heb er zelf ook 1 nu in ongebruik staan. droog t nu op 'n rekje aan 'n overloopdeur, s morgens ophangen en volgende dag afhalen, spijkerbroeken duurt wat langer, en straks met mooier weer lekker buiten aan de lijn. scheelt inderdaad veel in de stroomkosten. wel boven ff goed ventileren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees al een tijdje op je blog en zie dat je nu een droger van Beko wil overnemen. Kijk eerst even op internet. Nieuw zijn ze spotgoedkoop. € 100,-- is voor een droger van deze kwaliteit te duur. Als je dan toch op internet aan het kijken bent, kijk dan ook even naar het enorm hoge stroomverbruik van Beko drogers.

    Hoop dat je iets aan mijn tip heb. Echtgenoot is witgoedmonteur en die zegt "niet doen, te duur en te hoog energieverbruik".

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je moet het zelf weten wat jij wilt.... Toen ik nog alleen woonde had ik geen droger, ik had een extra kamer die ik tot waskamer had gebombadeerd. Hoeveel was heb je in je eentje? Oke, de handdoeken worden er zachter van, maar de rest van je kleding dan? Ik heb zelf een droger, het enige wat ik er in doe zijn mijn handdoeken en beddegoed. De rest gaat allemaal op het rekje in de trapopgang of aan een deur en zomers lekker buiten. Je noemt zelf al meer nadelen dan voordelen (zachte handdoeken) dus denk er goed over na. Als je buurvrouw nu niet ging samenwonen had je dit dilemma ook niet.... En vooral voor dit merk zou ik niet heel veel geld neertellen. Energieslurper en in de winkel zijn ze ook niet duur meer.

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier 2 volwassenen en een baby van 2 jaar. Geen droger. Gewoon op een rekje op zolder.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hm lastig hoor, ik hou ook van lekkere zachte handdoeken!
    Wij hebben een droger, maar toch gebruik ik hem weinig, wel voor de genoemde handdoeken en het beddengoed (dan kan het er s'avonds gelijk weer op) maar verder vind ik hem niet onmisbaar.
    Succes met kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij zijn met zijn vijven en ik gebruik de droger héél af en toe. Als de kinderen twee keer hun bed onder spugen ofzo. De was droog ik op zolder, voor de practisch altijd openstaande ramen... De droger stamt nog uit de tijd dat we een slecht geisoleerd, koud jaren dertig huisje hadden. In de winter droogde het gewoon echt.niet.

    Als je er echt een wil, loont het misschien om marktplaats in de gaten te houden. Ik wilde de mijne toen verkopen maar omdat ze op marktplaats echt 'niks' kosten, heb ik het toen niet gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier geen droger, ook nooit gehad. Een gezin van 4 en jaren lang erg klein behuist. Nu iets groter behuist en nog steeds geen droger, ondanks iets meer te besteden. Ik zou het niet doen en dan zeker niet dit merk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ander merk wel ? prijs/kwaliteit is enorm bij Beko.

      Verwijderen
  8. Wat is het maximale toerental van de centrifuge van je wasmachine? Als dit niet al te hoog is zou ik geen droger aanschaffen want dan duurt het drogen veel te lang en is het duurder in gebruik en ook meer slijtage van het wasgoed.
    Ankie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Als de mijne stuk is koop ik geen andere terug. Wat mij opvalt met eigengemaakt wasmiddel is dat de handdoeken veel zachter zijn, bijna droger-zacht! Misschien een idee??

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Sinds wanneer is het ongezond om je was in je huis te laten drogen ? Goed luchten/ventileren niks ongezonds aan frisse was hier in huis.

    Beko komt uit Turkije goedkoop en voor zijn prijs zijn ze best goed maar voor 300 euro heb je een nieuwe en een oudere onzuinige droger zou ik niet aan beginnen.

    Hier geen droger gezin met 6 personen vinden het echt zonde om honderden kw,s te spenderen aan iets wat ook gratis kan :) En zelfs wat Vahalla zegt is op te lossen met paar extra setjes :)

    Niet doen zonde geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Persoonlijk vind ik dat je bij een éénpersonnshuishouden geen droger nodig hebt. Een droger is handig voor een gezin zeg een of twee kinderen, waarbij je de wasmachine minstens 2/3 keer per week moet gebruiken. Anders zit je de hele week met de natte was in je huis. Wij zijn met z'n tweeën en hebben geen droger. In de winter staat mijn was te drogen in de doucheruimte op een verticale droogmolen en de rest van de tijd op mijn balkon onder een afdak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb je bovenstaande niet goed gelezen, nergens voor nodig en was hier met 4 kids ook slecht 3 max 4x per week met een oude 5 kilo machine.

      Met een paar goede wasrekken hang je dat zo weg en hier is alles ook wel droog na 24 uur.

      Zorg een goede wasmachine die ruim onder de 50% restvocht percentage zit des te sneller droog is je wasgoed.

      Verwijderen
    2. Jaha, ik las je reactie wel maar ik gaf mijn persoonlijke mening. Ik zou het zelf deprimerend vinden om bijna ieder dag nat wasgoed in huis te hebben. Gelukkig is dat bij ons niet het geval.

      Verwijderen
  12. Houdt rekening mee dat alles sneller slijt. en je energie rekening veel en veel hoger is. Zou het nooit doen met eenpersoons huishouding.
    En je handdoeken krijg je zonder wasdroger ook heel zacht. Als de handdoeken droog zijn even met een borstel op borstelen en ze zijn heerlijk zacht. Werkje van niks. Doe dat al jaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. had er een gekregen en omdat hij gratis was zei ik ja zet maar neer ,maar ik heb hem nu bijna een jaar en pas een keer gebruikt en eigenlijk wil ik er weer vanaf, ben net als jij alleen en kan het prima met een wasrek af, ook klein behuisd en rek staat in de woonkamer ,maar vind dat zelf geen probleem, als ik de droger had moeten kopen had ik er niet eens aan begonnen en 100 euro voor een 2e hands vind ik erg duur zeker voor een onbekend merk

    BeantwoordenVerwijderen
  14. En; zachte handdoeken uit de droger is misschien een voordeel, maar ze nemen stukken MINDER VOCHT op dan handdoeken die gewoon aan een wasrek zijn gedroogd (binnen of buiten).

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Toen wij met z'n 2e waren hadden wij geen droger. Net nadat onze eerste is geboren hebben we een droger aangeschaft. Wij wonen in een huis uit 1923 en in de winter droogt het hier heel slecht. Daarnaast hebben wij nu geen kamer meer over en hangen er een aantal dingen aan rekken aan de deur, maar de rest gaat de droger in. Momenteel wordt hij 4x per week gebruikt. Is gewoon niet anders. In de zomer droog ik eigenlijk altijd alles buiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het ligt er aan of je financieel de ruimte hebt. Maar ik twijfel ook. Ik heb een gezin met vijf kinderen, en gebruik de wasdroger ook maar matig. Ophangen werkt ook prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heb al jaren geen droger meer. En droog in de winter de spullen op rekken aan de zoldertrap of rekje aan een slaapkamerdeur. Ik ben nu wel alleen en ik moet zeggen toen mijn kinderen nog thuis woonden en veel was altijd hadden en ook nog hun werkkleding - vaak maar 1 setje - was de droger handig.
    Voor mij alleen werkt aan de lucht drogen prima. En in lente/zomer/herfst lekker buiten. Niets ruikt zo lekker als buiten gedroogde lakens.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik zou eventjes kijken op http://droger-kopen.nl/. Daar staat best veel informatie over de zuinigheid van wasdrogers

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Goed artikel! Er staat veel informatie waar ik iets aan ga hebben. Ik wel zelf namelijk zowel een droger als wasmachine kapot. Met behulp van deze informatie weet ik waar ik op moet letten.

    BeantwoordenVerwijderen