Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 19 januari 2014

update vrijgezellenfeest

Vier dagen geleden schreef ik over een (te) duur vrijgezellenfeest. Er waren er meer die het bedrag wel erg hoog vonden. Ook een stelletje waar de man met de bruidegom mee zou gaan en de vrouw met de bruid....die waren dan dus bijna het dubbele kwijt! 200 euro! Want het feestje van de bruidegom zou "maar "80 euro gaan kosten. Zij zouden dan beide niet meegaan. De twee die het organiseerden hebben toen besloten om dingen te schrappen en aan te passen in 'het draaiboek'. Dingen als het gezamenlijk cadeau en voorgerecht bij het diner zijn geschrapt. Heel fijn, want nu zijn de kosten 90 euro p.p. Dat scheelt al weer. Ik heb zelf niet gereageerd op de mail of gebeld over het te hoge bedrag. Dat hoefde niet eens, anderen waren me al voor! Uiteraard wel aangegeven dat ik het ook wel heel erg duur vond en niet iedereen dat kan betalen. Overigens was ik niet thuisgebleven en gewoon lekker mee gegaan, ondanks die 120 euro (90 euro vind ik ook nog veel!) Ik ga al zelden uit omdat ik niemand mee kan krijgen en ze liever met partner op zaterdagavond thuis op de bank hangen. Bovendien heeft iedereen ondertussen een baby. Of twee. Dus een middag plezier en een avondje ouderwets doorhalen daar heb ik best zin in! Ben wel blij dat er nu dertig euro van de prijs af is, dat betekent toch een week boodschappen voor mij. En nu heb ik er ook geen buikpijn meer van. Nu alleen nog bedenken wat ik het stel geef op hun bruiloft in april als geldbedrag. Maar dat is pas over 3 maanden. Daar kan ik nog even over nadenken, geen idee wat gepast is als je alleen komt als goede vriendin en de hele dag uitgenodigd bent...?

Vandaag heb ik heerlijke relax-zondag. Gisteren mijn huis helemaal schoongemaakt zowel beneden als boven. Sommige dagen heb je meer energie als andere dagen, daar moet je van profiteren! Het kwam vast door het lekkere weer en het zonnetje dat hier de hele dag scheen...dus vandaag hoef ik helemaal niks meer te doen, meestal blijven er nog wat kleine klusjes liggen voor de zondag... Vanmiddag ga ik bij een goede vriend de topper Ajax - PSV kijken. Hij kan dat live zien en ik hou ook erg voetbal. Hij heeft me weer uitgenodigd. Gezellig! Ik heb er aan zitten denken om Fox Eredivisie zelf aan te schaffen, maar het is me net wat te duur. En zo kan ik ook alles zien. Op een mega groot televisiescherm (tsja, mannen..) Ik heb zin in de wedstrijd. Jullie ook een hele fijne zondag!

11 opmerkingen:

 1. Zie je wel dat het goedkoper kan en ik vind het heel normaal dat mensen protesteren hierover het was ook best exeptioneel veel, gelukkig aardig opgelost zo en nog zullen er voor deze prijs toch niet meegaan.. Veel plezier die avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijn dat je toch gaat! mijn zusje gaat in Mei trouwen. ander zusje vroeg al of wij nu een vrijgezellenfeest moeten organiseren.. ik heb er neits mee. ben bij 1 geweest (meisje wat ik meer via via ken, is vrouw van een vriend van man.. geen vriendin van mezelf dus zegmaar. zie haar 3, 4 x per jaar ofzo) was erg leuk hoor. maar zoiets zelf organiseren.. en idd voor welke prijs.. en zie mn zus ook maar 3, 4 x per jaar.. wat vind ZIJ leuk... pfff sorry dat ik daar je blog mee bevuil ;) dingen die even in me op komen haha. en idd nog een cadeau en kleding voor de bruiloft (ben al 2e hands aan t kijken, maar lastig inschatten welke maat ze dan passen en in Mei kan t 10 graden zijn, maar ook 30... ) schoenen enz. bij andere bruiloften pak ik niet heel erg uit, maar mn zus.. wordt idd kleding, cadeau, vrijgezellenfeest.. pfff en mn vader volgende maand 60. dus gezellig jaartje zo. we hoopten flink te sparen haha maar denk dat dat ietsje tegen gaat vallen: p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan je niet iets lenen van kleding? Dat heb ik eens gedaan en daarna laten stomen, of wat huren is ook optie. Ik vind het zelf altijd zo zonde om iets te kopen waarvan ik vrij zeker het maar 1x zal aanhebben

   Verwijderen
 3. bedankt voor het meedenken. wil op zich maar een jruk van 40/50, max 60 euro, weet niet of zoiets uberhaupt te huren is en of dat echt scheelt (naast tijd van uitzoeken waar je kan huren, of ze iets naar je smaak hebben en in je maat, dan nog het ophalen en terugbrengen.. (heb doordeweeks geen auto en dan werk ik gewoon en dochter moet naar school dus niet echt tijd zegmaar)... voor kids kijk ik sowieso al 2e hands. komt vast wel goed.. :) de cadeaus etc is meer t geld. op zich geen probleem hoor, maar gewoon minder sparen dan.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Gretha. Dat is zeker voor jou ook een enorme uitgave. Helemaal omdat je een gezin hebt, de kids moeten er natuurlijk ook keurig bijlopen! Het probleem met kleding heb ik niet. Ik heb nog wel iets leuks en feestelijks in de kast. Een nieuwe panty erbij en ik ben klaar. Nou ja, en een keertje extra naar de kapper op de dag zelf.
   Ik wens je veel succes en plezier in ieder geval. Je moet maar denken; het is eenmalig en je houdt er leuke herinneringen aan over waarschijnlijk. Komt zeker goed!

   Verwijderen
 4. ja idd heb het er ook wel voor over. bij ons is het echt gewoon dat we iets midner sparen dit jaar, dus geen ramp. hoeven er niet minder om te eten. maar zoals veel lezers en bloggers, zijn we niet van zomaar geld uitgeven. dus voor andere bruiloften trek ik gewoon iets uit de kast, vaak niet eens een jurk. maar ja bij je zus wil je het net wat feestelijker maken ;) vind het minder erg om er dan geld aan uit te geven, maar tegelijkertijd blijf ik het al snel duur vinden, ondanks dat we het dus kunnen betalen. aard van het beestje ;) haha. geniet van je vrijgezellenfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou gelukkig dat het bedrag iets gezakt is! Heel veel plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind 90 euro ook nog steeds duur. Waarom moet zoiets toch zoveel kosten???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben toch wel benieuwd wat voor activiteiten jullie hebben gedaan voor dat geld? Mijn beste vriendin had vorig jaar zomer allerlei beach games geregeld (via FC events), dit was echt super leuk, betaalbaar en goed geregeld!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig dat ze de kosten nog iets hebben kunnen verlagen maar het blijft veel geld! Zelf heb ik een cocktailworkshop in Boven Breda georganiseerd met mijn vrijgezellenfeest. Heel erg leuk om te leren en prima betaalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het een hoop geld als je het vergelijkt met andere bedrijven. Ik neem aan dat vele andere mensen het met mij eens zijn in dat opzicht.

  BeantwoordenVerwijderen