Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

donderdag 5 december 2013

Uitgaven Week 48, ik ben arm en toch in balans

Ben een beetje laat met het plaatsen van dit lijstje. Een week van veel afspraken, verjaardagen etc. Ik heb het er druk mee.
Ik ben ruim onder mijn boodschappenbudget gebleven deze week en de laatste week van de maand ietsje over mijn zakgeldbudget heen gegaan. Geeft niet, daardoor ben ik in balans gebleven. En heb het met "maar" 50 euro zakgeld weten te redden. Voor volgende maand ( deze maand dus) weer heerlijk 80 euro vrij aan zakgeld te besteden! Omdat ik in oktober zo'n 30 euro teveel uit het "potje" zakgeld heb besteed, heb ik mezelf voor de maand november gekort met 30 euro. En ook met 30 euro minder lukte het me aardig. Ik heb genoeg leuke dingetjes gedaan en gekocht. En ook al heb ik het stempel "arm".zie hier. Maar deze minima voelt zich rijk. Ik ben helemaal niet arm, mijn huis staat niet onder water want ik huur, ik heb geen schulden, geen hypotheek en ben financieel best in balans. Spaarcentje schreef er trouwens vandaag een mooi en verhelderend stukje over.
 Ik hoef zelf bijvoorbeeld niet naar de voedselbank. Gelukkig niet. Maar ik vind het heel erg dat er zoiets bestaat in een land als Nederland. Waar nog altijd een enorme, te grote in mijn ogen, verschillen zijn in salarissen. Daar kan ik heel erg boos om worden. Ik vind het vaak niet rechtvaardig. Bijvoorbeeld die profvoetballers met hun tonnen aan jaarsalaris of de top in de grote bedrijven. Gisteren weer het nieuws van het grote ontslag bij Achmea. De Top krijgt maar bonussen, topsalarissen en dure leaseauto's. Lees maar 's wat er naar de Top van Achmea ging. lees hier En nu de gewone hardwerkende mensen in loondienst op straat gooien? Wat een oneerlijke rotmaatschappij is het! Was dat nou nodig om in het verleden met dikke bonussen voor de hoge pieten te gaan smijten? En die over-de-top belachelijk hoge salarissen? Had het maar aan de voedselbank gedoneerd. Of nee, als alles nou netjes verdeeld zou worden over de gehele samenleving dan had niemand ooit gehoord van de voedselbank.  En van die jaarsalarissen mag ook wel een tonnetje af, minstens. Sorry hoor, maar ik vind het echt van de zotte wat sommige mensen aan inkomen krijgen, want verdienen doen ze het niet. En waar later Jan Modaal de pineut van lijkt te worden
maar goed, ik dwaal af...

Mijn uitgaven laatste week november:

maandag 25/11: Boodschappen € 20,70

woensdag 27/11: Make-up gekocht en Kerstversiering, samen € 15,98

vrijdag 29/11: Boodschappen € 8,85

Totaal Boodschappen: € 29,55
Totaal Zakgeld: € 15,98... Totaal 55,15 uitgegeven deze maand.


Ieder een hele fijne pakjesavond (mocht je het vieren) En moet je de deur nog uit.. wees voorzichtig vanwege de storm!

3 opmerkingen:

 1. Mooi stukje! En ik ben het helemaal met je eens wat die bonussen betreft. Als de top niet zulke hoge bonussen had gekregen, dan hadden waarschijnlijk alle werknemers nog gewoon hun baan gehad.

  Verder is het geweldig dat jij je niet arm voelt, ook al hoor je volgens de definities binnen het arme deel van Nederland, heerlijk! Dat gevoel moet je koesteren en je niet af laten nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie overigens dat ik het foute Google account gebruikte, maar ik ben het wel degelijk ;-)

   Verwijderen
 2. Niet duur lijkt me! Van make-up heb ik geen idee van de prijzen, want dat draag ik nooit. Maar in combinatie met kerstspullen lijkt het me niet veel.

  BeantwoordenVerwijderen