Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zaterdag 5 oktober 2013

Nieuwe pechhulp; Blij dat ik Rij!

Ik rij graag auto. En ik rij ook wel eens meer dan 100 km per dag. Als ik met een lekke band zou komen te staan, weet ik me echt niet te redden. Ook al is het me een keer uitgelegd en voorgedaan hoe en wat te doen. Ik ben het nu allang weer vergeten.... De kans dat er iets kapot gaat is natuurlijk altijd aanwezig. Iedereen kan pech krijgen. Ik zit vaak alleen in de auto. En hoewel ik die auto nu niet meer nodig heb voor woon-werk vervoer, maak ik toch nog wel de nodige kilometers.
En wat nou als ik wel een keer stil kom te staan met autopech? Ik heb best lieve vrienden en familie die me helpen en me weg willen slepen. Zeker wel, maar vast niet ergens honderd kilometer verderop en ze moeten ook nog maar net tijd hebben om hulp te bieden. Bovendien zou ik me best bezwaard voelen om anderen te moeten vragen om me dan te helpen. Daar heb je toch de Wegenwacht voor? Toch?
Bij mijn autoverzekering zit namelijk geen pechhulp. En ik vind de ANWB Wegenwacht en Routemobiel gewoon te duur.
Ik rij niet zo heel veel en heb een vrij jonge, goed onderhouden auto. Als je geen lid bent van de ANWB en je staat met pech langs de weg dan verlenen ze je absoluut hulp. Alleen moet je dan ter plaatse lid worden en kost het je € 350,-. My god, wat een bedrag! Routemobiel kun je wel bellen, maar zonder lidmaatschap komen ze gewoon niet, die laten je echt in de kou staan.
Lidmaatschap ANWB kost per jaar: €92,29
Routemobile kost per jaar:€ 86,95 kijk hier voor prijs en vergelijk
Maar nu is er iets nieuws. En ik ben meteen maar lid geworden van Blij dat ik Rij!!
Het verschil met de ANWB en Routemobiel is dat je bij Blij dat ik Rij geen maandelijkse abonnementskosten hebt, maar alleen betaalt voor een pechgeval. Mensen kunnen gratis lid worden en krijgen dan een pasje waar een telefoonnummer op staat van de alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is. Vervolgens komt er iemand van de aangesloten 450 auto- en pechhulpbedrijven naar je toe. Bel je overdag, dan kost je dat 99,50 euro, in de avond 139,50 euro.
 Ik ga nu zekerder op weg. Het kost me niks, maar áls ik dan toch pech krijg onderweg dan is daar Blij dat ik rij
Zij helpen me voor nog geen 100 euro. Wat een leuk initiatief !Kijk ook hier.
Een concurrent voor de ANWB erbij, maar ik ga straks met een prettiger gevoel onderweg. Als ik dan wat krijg, dan valt het nog te betalen. En een lidmaatschap van de ANWB heb ik vrij er snel uit, al na een jaar! Ik rij al 9 jaar auto en heb nog nooit met pech langs de weg gestaan (afkloppen), als ik wel lid was geweest van de wegenwacht dan had ik al een klein kapitaaltje weggegooid nu. Daarom ben ik zo blij met deze nieuwe pechhulp.

3 opmerkingen:

 1. Dat is nou eens handig. Ik heb ook geen pechhulp vanwege de kosten. Maar ik ga meteen kijken of ik ook lid kan worden van Blij dat ik Rij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is handig! Ik heb hem bij mijn verzekering in, ik ben op jaarbasis rond de 35 euro kwijt, dus dat is nog weer veel minder dan de "anderen".
  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een Pechhulp verzekering heb je al voor minder dan 37 euro per jaar (http://www.pechhulpoverzicht.nl/), maar Blij dat ik rij is inderdaad een mooi alternatief!

  BeantwoordenVerwijderen