Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

woensdag 4 september 2013

Overbodige aankopen

Ik moet nog erg wennen aan het feit dat ik minder te besteden heb. Een jaar geleden werkte ik niet met lijstjes en hield mijn saldo niet bij. Er was altijd wel genoeg. Als ik iets leuks zag, kocht ik het gewoon. Tegenwoordig moet ik, om niet in de financiële shit te eindigen, echt denken: "Heb ik dit echt nodig?" En als het antwoord dan "Nee" is, (wat meestal zo is) gewoon verder lopen of gewoon helemaal niet naar die winkel toe gaan als ik iets moois in de reclamefolder zie staan...Ik probeer het, maar ik kan het (nog) niet. Mijn salaris was vanmorgen gestort en ik ben toch maar naar Leentje Bakker geraced om dit mooie dekbedovertrek te scoren.... Ik weet het, Fout! Zo word ik natuurlijk nooit een vrek. Ook al was het in de aanbieding (van € 54,- naar € 36,99) in de Lits Jumeaux - afmeting. Iemand die van hoogte bijstand moet leven, zou zuiniger moeten doen. En nee, ik had het niet nodig. Er liggen echt nog 2 andere in de kast...en een op bed.
Ik praat altijd heel veel aankopen goed in mijn hoofd , want "Je mag jezelf best wel iets moois gunnen" of " Ik rook niet, ik drink niet, ik heb geen huisdieren, ik heb geen schulden, etc, etc". Dus dan mag het."........................Maar hij is wel mooi,  mijn nieuwe overtrek.....(zie bijgevoegde foto) Ik word altijd zó blij van dingen kopen, echt iets om af te leren dus .. Ik ga in ieder geval de rest van september niks nieuws of overbodigs meer kopen. Alleen boodschappen. Echt waar!

6 opmerkingen:

 1. Okee, dan was dit voor de laatste keer!
  Wat ook helpt is de ja/nee sticker op de brievenbus.
  Mij gaf het heel veel rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, maar met zo'n sticker mis je ook de echt goede aanbieding van spullen de je echt nodig hebt, zoals Kruidvat of de euroknallers van c1000 nu, en ik vind het wel fijn om door te snuffelen op zaterdagmiddag. Daarentegen kan ik me ook wel weer voorstellen dat het rust geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je echt iets nodig hebt kun je via de website kijken óf de reclames in je e-mail krijgen. Dat snuffelen zette mij aan tot hebbe hebbe hebbe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook een ja/nee sticker. Bij mij was de neiging om naar de winkel te racen te groot. Je kunt wekelijks van de C1000 een mailtje krijgen met de aanbiedingen en zoiets bestaat ook van Kruidvat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alle aanbiedingen staan ook op de sites van de betreffende winkel. Hier dus ook een nee-nee-nee sticker. Die derde is speciaal voor mijn zoon: nee je krijgt het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook sinds enkele maanden een nee/nee sticker. Scheelt heel veel oud papier en van de winkels waar ik mijn boodschappen haal, ah en lidl breng ik de folder gewoon mee.
  Verder kijk ik op internet als het moet naar een aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen