Over mij

Mijn foto

Ik ben 34 jaar, single en heb een inkomen rond het sociaal minimum. Ik leef dus op bijstandsniveau.
Dit blog gaat over consuminderen en zuinig leven. Omdat ik zelf weinig te besteden heb volg ik de laatste weken blogs van anderen die ook zuinig omgaan met hun centen. Persoonlijke verhalen van anderen en slimme tips en adviezen inspireren me om beter om te gaan met mijn eigen kleine budget. Ik vind het leuk om te schrijven en vandaar nu mijn eigen blog!

zondag 1 februari 2015

Airfryer gekocht!

Rond de jaarwisseling was ik op bezoek bij mijn zusje en at daar frietjes met een frikandel bereid in hun nieuwe aanwinst, de philips airfryer! Het smaakte hartstikke lekker en het scheelde een hoop calorieën aan vet (en schuldgevoel, want ik voel me nooit lekker als ik vet en calorierijk eet) Toen had ik er weer een nieuw item bij op mijn wensenlijst;-) Het ding kost zo'n 150 euro, want ik wilde graag dezelfde mooie digitale uitvoering als mijn zus, de viva editie, deze dus:
viva airfryer hd9230
Een rib uit mijn lijf natuurlijk. Maar ik wilde het wel graag. Omdat ik in een appartement woon is een friteurpan geen optie vanwege de stank. De airfryer is bijna geurvrij . Een patatje haalde ik dan ook altijd bij de snackbar.
Maar de reden dat ik deze aifryer zo graag wilde is dat het een multicooker is, een vetvrije friteuse en een oventje in één. Aangezien ik op mijn gewicht wil letten is dit ideaal voor de lijn, het scheelt toch 80% aan vet in vergelijking met een friteuse.  En superhandig in gebruik, je hoeft nooit vet of olie toe te voegen en de pan is makkelijk afwasbaar en mag ook in de vaatwasser. Ik vind het echt een wonderpan. Ik heb 'm nu 4 dagen in huis en tot nu toe elke dag gebruikt.
Ik heb er al een zalmmoot in klaargemaakt en vissticks. Erg lekker. Beide in ongeveer 8 minuten klaar. En de wedges van Lidl. Zalm, broccoli en die wedges vind ik een heerlijke combinatie. De broccoli uiteraard gewoon gekookt in een pannetje.
Ik ben nog een beetje aan het testen met de tijd en temperatuur, al is er wel een boekje bijgeleverd.
Gisteren heb ik er ovenfriet in bereid, de aviko crunchy komt er prima uit. Andere friet moet ik nog proberen, maar eerst heb ik op safe gespeeld. Ovenfrites zijn met uitstek geschikt voor in de airfryer. En de snacks van Mora. Op de verpakkingen staat zelfs aangegeven hoe lang de bitterballen en kroketten etc. er in moeten en op welke temperatuur. De andere merken zijn nog niet zo ver om het airfryer- tekentje op de verpakking te zetten en of het product geschikt is voor de airfryer. Ik denk dat het een kwestie van tijd is, want de airfryer is zo enorm populair dat het in veel winkels uitverkocht is. Die dingen gaan momenteel echt als warme broodjes over de toonbank.
 Morgen ga ik een keer afbakbroodjes proberen. Dat moet ook goed zijn.
Ik kocht de airfryer met fikse korting, vanwege - de BTW weg ermee- actie van de Mediamarkt. Dus vandaar dat ik juist nú de knoop doorhakte en er eentje kocht.
Ik kocht het trouwens van de eindejaarsbonus van mijn werkgever. Ik heb met mezelf afgesproken niet aan mijn spaargeld komen voordat de grens van 5000 euro is bereikt. Mijn eindejaarsbonus dit jaar was een paar honderd euro. Ik kwam daardoor ruim boven de bijstandsnorm uit. Daardoor krijg ik deze maand geen aanvulling. Het extra geld mag ik houden, hoef ik niet terug te betalen en gaat ook niet gecompenseerd worden met volgende maand, wanneer ik weer de normale aanvulling krijg. Als je het tegen elkaar afweegt hou er dus een mooi bedragje aan over, ruim 300 euro. Werken loont dus;), ook in de bijstand. Ik heb er in de vorm van die airfryer een mooi cadeau voor gekocht en de rest op de spaarrekening gezet.
Superblij met mijn nieuwe keukenhulp!

9 opmerkingen:

 1. Oeh leuk! :D Ik heb er ook eentje en ben er nog steeds erg blij mee :) Veel plezier van je aankoop :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een degelijke dampkap en je hebt geen stank in je keuken noch bij de buren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb lange tijd geleden de vieze vetpan weg gedaan en maak alles wat ik wil klaar in de oven. Ook geen stank en niks geen extra vet of olie erbij. We eten gewoon veel minder snacks meer... wel zo gezond voor lijn en portemonnee. Ben vaak te lui om naar de frietzaak te lopen, dus ga ik maar niet. Beter! Ik mis 'm niet. Ben bang dat ik met zo'n ding als de airefryer juist weer meer zou gaan snacken, dus ik schaf 'm zeker niet aan! Ik wens jou er wel veel plezier van en veel smakelijke maaltijden/snacks.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben deze airfryer ook gehad en weer weg gedaan. Niet vanwege het resultaat hoor dat was prima en heerlijk. Maar de lucht werd per keer erger (vooral door de kippenpootjes denk ik). Wij hebben een open keuken en de lucht ging ons tegenstaan.
  Wij hebben nu de tefal actifry snacking en die is beter schoon te houden. Ook prima.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het geld dat je nu uitspaart van de snackbar kun je ook weer als besparing zien! Daantje houdt dit zelfs bij op haar blog :-)
  Leuk dat je dit voor jezelf gekocht hebt! Hoe gaat het met de aanschaf van een nieuwe portemonnee, kun je die ook niet van dit budget betalen?
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die portemonnee ga ik deze week halen, de 20% kortingsbonnen zaten weer bij de reclame van de Hema. Vanaf a.s donderdag geldig. Die portemonnee kost me dan 12 euro. Dat lukt prima.
   En i.d.d, naar de snackbar ga ik niet meer, dat scheelt. Al ging ik echt niet iedere week.

   Verwijderen
 6. Het idee van die airfryer spreekt me ook erg aan. Leuk dat je er zo enthousiast over bent!

  Ik ga een link naar je post zetten in mijn interview met Daantje over haar airfryer op revieweerst.nl.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb al jaren een airfryer en ben er gek op! De ovenfriet van het ah merk en de kreukelfriet van de lidl worden er ook heerlijk in! Veel plezier ermee! Oh ja krieltjes zijn ook lekker erin!

   Verwijderen